Pasta vongole på måndagsvis

Aldrig aldrig köpa skaldjur på fel dag. Då blir det tråkigt. Ibland vill man ha pasta vongole. Å vad fan ska man göra då? Klockan är för mycket. Musslorna sedan längre härskna i fiskdisken eller ännu värre slut. Jag brukar ha en burk vongole i kylen. Just för trista dagars skull. Det duger. I alla fall på måndagar.

IMG_4622

Pasta vongole på måndagsvis

  • 1 burk vongole (typ 60-70 gram).
  • Linguine beräknad till två personer (alltså pasta).
  • 1 tomat.
  • 1/2 röd lök.
  • 2-3 vitlöksklyftor.
  • 1/2 chilifrukt.
  • 1/2 kruka persilja.
  • En skvätt vitt vin (1-2 msk).
  • Peppar.
  • Salt.

Gör som så:

  1. Koka upp pastavattnet. Se till att det är salt som satan.
  2. Gör ett kryss i tomaten, ta bort den trista kvistdelen och skicka ner den i det kokande vattnet.
  3. När tomaten är skållad tar du upp den, plockar bort skalet och finhackar.
  4. Fräs rödlök, vitlök, tomat och en del av persiljan i lite olivolja i en panna.
  5. Slå på vattnet som musslorna legat i och vinet.
  6. Låt det koka ihop lite och under tiden så ska pastan bli klar.
  7. Blanda sås och pasta och strö över rikligt med persilja.
  8. Nu är det klart.

Lämna en kommentar